LA NOSTRA HISTÒRIA
Vam començar a aprendre, de manera autodidacta, tot el procés de producció de cervesa, en part també gràcies a l’experiència adquirida en l’agricultura i apicultura ecològiques, en les transformacions alimentàries i etíliques, i gràcies també als bons consells que ens van donar amics cervesers que ja estaven desenvolupant aquesta activitat, tot junt a l’escassa informació que hi havia llavors.
Va ser a l’entrada de Cal Maginet, al carrer Major, on va començar la nostra aventura cervesera, entre eines de l’hort, llenya, mel, sabons, bótes de vi, dipòsits d’acer i molta olor de cervesa en procés de fermentació. Poc a poc, la cervesa que produíem per a l’autoconsum va començar a tenir bona acollida entre la gent del poble i les nostres amistats. Era coneguda com “La Clandestina”.
Ja que aconseguir la maquinària necessària per a l’elaboració artesanal de cervesa no era possible al nostre país, vam emprendre una recerca per diverses cerveseries angleses i italianes, que finalment va concloure en un viatge en furgoneta cap a la perifèria de Londres, Anglaterra, per aconseguir una cerveseria tradicional de 2,5BBL.
A l’inici del 2008 vam inaugurar la nova cerveseria, i des de llavors, a la façana de Cal Gori ens acompanyen els tres ratolins que donen nom a la cervesa “Les Clandestines de Montferri”, en aquesta ubicació varem estar uns quants anys..fent litres de cervesa i passant-nos -ho d’allò mes bé!!
I va arribar el 2017, una nova etapa pel nostre projecte, després d’uns mesos de treball dur i burocràcia ens traslladem a una nova ubicació al mateix poble , el carrer de la Muralla nº2 , amb més espai, una nova “brewhouse” més gran i una “taproom” per les nostres visites i portes obertes.