LA NOSTRA HISTĆRIA
Vam comenƧar a aprendre, de manera autodidacta, tot el procĆ©s de producció de cervesa, en part tambĆ© grĆ cies a lāexperiĆØncia adquirida en lāagricultura i apicultura ecològiques, en les transformacions alimentĆ ries i etĆliques, i grĆ cies tambĆ© als bons consells que ens van donar amics cervesers que ja estaven desenvolupant aquesta activitat, tot junt a lāescassa informació que hi havia llavors.
Va ser a lāentrada de Cal Maginet, al carrer Major, on va comenƧar la nostra aventura cervesera, entre eines de lāhort, llenya, mel, sabons, bótes de vi, dipòsits dāacer i molta olor de cervesa en procĆ©s de fermentació. Poc a poc, la cervesa que produĆem per a lāautoconsum va comenƧar a tenir bona acollida entre la gent del poble i les nostres amistats. Era coneguda com āLa Clandestinaā.
Ja que aconseguir la maquinĆ ria necessĆ ria per a lāelaboració artesanal de cervesa no era possible al nostre paĆs, vam emprendre una recerca per diverses cerveseries angleses i italianes, que finalment va concloure en un viatge en furgoneta cap a la perifĆØria de Londres, Anglaterra, per aconseguir una cerveseria tradicional de 2,5BBL.
A lāinici del 2008 vam inaugurar la nova cerveseria, i des de llavors, a la faƧana de Cal Gori ens acompanyen els tres ratolins que donen nom a la cervesa āLes Clandestines de Montferriā, en aquesta ubicació varem estar uns quants anys..fent litres de cervesa i passant-nos -ho dāallò mes bĆ©!!
I va arribar el 2017, una nova etapa pel nostre projecte, desprĆ©s dāuns mesos de treball dur i burocrĆ cia ens traslladem a una nova ubicació al mateix poble , el carrer de la Muralla nĀŗ2 , amb mĆ©s espai, una nova ābrewhouseā mĆ©s gran i una ātaproomā per les nostres visites i portes obertes.